8 Eylül 2010 Çarşamba

3 Mayıs

Tarifi yoktur herşeyin.. bazen sadece susarsın, kalp atışların tercüman olur aklındakine.. bazen `şapşal` bir gülümse belirir yüzünde anlamını sadece senin bildiğin.. bazen de sessizlik anlatmaz mı pek çok şeyi? sessizdi yine herşey o gece, yorgundun henüz dönmüştün şehre, aklın karışık belki evet ama kalbin karışık değil ulan, herşey ne kadar da ortada aslında.. o zaman neden sürekli zamanlar koyar insan? gerçekten de bu kadar çok mu alıştık beklemeye, bekletilmeye, ertelemeye..

ı ıh.. kimse kandırmasın kendini, hanımlar beyler gözünüzü kulağınızı dört açın sekiz açın.. açın işte.. ne erken ne de geç.. `olmuş`'tu herkes, bunu sen biliyordun o biliyordu, anlamadın mı olm en basında bir şeyleri? kafan basıyor.. `esiyorsun`.. o zaman lütfen bu kez engelleme, bir şeyler yap.. ama izin verme gitmesine.. tuhaf; biliyorsun o senin.. ama koş işte, yürüme.. ne çok geç ne çok erken tam zamanıdır şimdi.. sadece o olsun aklında, kalbinde de olacak bir gün.. biliyorsun... sadece izin ver, lütfen en azından bir kez yap bu iyiliği kendine..

sonra somebody çalsın fonda.. ışıklar sönsün.. yatagına uzanmış ol.. ellerini bacaklarının arasında kavuştur, tatlı hayellerin var cebinde, mutlusun.. üstelik gerçekten mutlusun.. herşeyden var aslında biraz.. başlasın film.. gözler çoktan yumuldu.. schindler'ın listesi'ndeki kırmızı kıyafetli küçük kız hüzünlendiriyor seni.. gece yarısı karanlık bir sokakta o'nun gözyaşlarını sil, ellerin peçeten.. çimenlerin var, kulağında sevdiğin şarkı, görüş alanında yıldızlar, ne kadar güzel ya.. 'çok mutluyum'.. saatler aksın, hava karardığında yeni farketmiş ol sadece o'na bakıyorsun.. inanamıyorsun 'saatler geçti gerçekten'.. boş bir binanın merdivenleri şahit, tamam ben konuştum; onlar kimseye bir şey söylemeyecekler.. a ah, bu kedi de nerden çıktı şimdi? ama iran kedisi değil mi bu.. 'onlar şimdi uzun yaşarlar, ben 20 sene onun yüzüne mi bakıcam' .. bir tv kanalında eski bir yeşilçam filmini izleyip kıkırdıyorsun, ama farklı olan bir şeyler var elbet bu kez.. daha finlandiya'ya gideceksin, sonra dürüm yiyeceksin acılı, kemancıya eşlik edeceksin rakıları çekerken, kahvaltı edecek ve sofrada siyaset konuşacaksın ama yeşil zeytinler olmayacak, bir dakika nefes al.. peki peki artık gözleri açma zamanı.. daha sonra tekrar kapatırız.

gece yarısı tatlı bir konuşma hayatta başına gelebilecek en anlamlı rastlantının da anlamını perçinler; melekler, yorganın ve huzurun.. hepsi alkışlıyorlar, kadehler kalksın.. özleyeceksin.. özlüyoruz.. sadece biliyorsun, saat kaç? hmm, otobüsümün kalkmasına 1,5 sene kalmış.. 'zaman azalıyor çalışmalıyım'.

sadece bir tarih. hı hı evet.. sana herşeyini sunan bir tarih, artık lütfen tekrar sessizlik..

..ve onun getirdiği gibi; sadece huzur.

"and kiss me tenderly"

http://youtu.be/wekXi2EcTyE

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder